• Vanaf €50 Gratis Verzending
  • Duurzaam en Milieu Vriendelijk
  • Gespecialiseerd in Mieren Houden
  • Altijd Gratis Advies

Goedkoop Mieren Kopen

Op zoek naar betaalbare mieren als huisdier kopen? Dan ben je bij MierenDroom aan het juiste adres! Bij ons kunt u super gezonde mierenkolonies voor een lage prijs kopen. Van inheemse mieren uit Nederland en België tot tropische mieren kopen, het kan allemaal. Begin nu nog met goedkoop mieren te houden en shop bij MierenDroom! Ontdek ons aanbod en bestel vandaag nog.

Hou me op de hoogte als er nieuwe mierensoorten verkrijgbaar zijn


Mieren bestellen bij MierenDroom - Super gezonde kolonies voor lage prijzen

Bij het starten van de mierenhobby is het kiezen van de juiste mierensoort soms overweldigend door verschillen in grootte, kleur en prijs. MierenDroom biedt daarom betaalbare mieren, inclusief een levende aankomst garantie aan, zodat jij altijd je favoriete mierensoort kan aanschaffen. Start je mierenhobby dus nu zonder zorgen over de kosten en krijg hulp met al je vragen!


Mierenkoningin met vleugels op een blad, met als tekst op de voorkant: Jouw MierenDroom komt hier uit.
Een mier werkster op een blad van een plant, met als tekst op de voorkant: Jouw MierenDroom komt hier uit.

Creëer jouw eigen MierenDroom!

Maak jou droom werkelijkheid bij MierenDroom! Wij zijn dé webshop voor alles wat je nodig hebt om je eigen mierenkolonie te creëren en te onderhouden. Ons assortiment bestaat uit verschillende mierensoorten en de benodigde toebehoren om hun leefomgeving zo natuurlijk en verzorgd mogelijk te maken.

Of je nu een beginnende of ervaren mierenhouder bent, bij MierenDroom vind je alles wat je nodig hebt om jouw mierenkolonie te laten uitgroeien tot een prachtige kolonie. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van jouw mieren te voldoen.

Het bestellen van jouw eigen mierenkolonie bij MierenDroom is eenvoudig en veilig. We bieden snelle verzending en een uitstekende klantenservice om ervoor te zorgen dat jouw ervaring met ons zo soepel mogelijk verloopt.

Dus waar wacht je nog op? Creëer jouw eigen MierenDroom vandaag nog! Bij MierenDroom zorgen we ervoor dat je niet alleen een prachtige mierenkolonie hebt, maar ook een onvergetelijke ervaring. Bestel nu en laat je verrassen door de fascinerende wereld van mieren.


Welke mierensoorten missen we volgens jou in ons assortiment?


Wie leven er in een mierenkolonie?

Een mierenkolonie is een goed georganiseerde samenwerking van verschillende mieren in een kolonie. Een mierenkolonie bestaat meestal uit één koningin, werksters en/of soldaten (Dit hangt af per mierensoort).

De koningin is verantwoordelijk voor het leggen van eieren en het voortbestaan van de kolonie. Werksters zijn de meest voorkomende mieren in een kolonie en zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van voedsel, het verzorgen van het broed en het onderhouden van het nestomgeving. Soldaten zijn gespecialiseerde werksters die de kolonie beschermen tegen vijanden, maar soldaten komen niet bij alle mierensoorten voor. Mannetjes spelen alleen een rol bij de voortplanting en leven slechts kort, omdat ze na het paren met de koninginnen tijdens de bruidsvluchten meteen erna overlijden.

Het bestuderen en observeren van mierenkolonies is fascinerend om te volgen en kan ons veel leren over samenwerking en communicatie. Als je zelf een mierenkolonie wilt starten, kun je bij MierenDroom terecht voor alles wat je nodig hebt om deze fascinerende insecten te observeren en verzorgen.

Een mierenkolonie op een boomstam en stelen van een plant.

Hoe verzorg ik mijn mierenkolonie?

Je eigen mieren verzorgen is eigenlijk makkelijker dan je zelf zou denken. Mieren zijn op zich zelf al heel goed in zichzelf verzorgen en onderhouden. Maar wat moet ik dan wel doen om mijn mieren gezond te houden?

Het is belangrijk dat je mieren altijd toegang hebben tot schoon drinkwater, zodat ze nooit uitdrogen of sterven. Als je mierenkolonie nog in een reageerbuis setup leeft hoef je verder niks aan water te geven, alleen moet je je mieren verhuizen als het water reservoir op of vies is geworden. Als je mierenkolonie in een nest leeft is het meestal wel verstandig om een extern waterreservoir, zoals een reageerbuis setup of een liquid feeder met water erin. Het is natuurlijk ook belangrijk om het nest regelmatig vochtig te maken, daardoor krijgen je mieren ook hun vocht binnen.

Verder is het belangrijk dat je mieren voldoende voedsel krijgen. Je mieren hebben suikers en eiwitten nodig om goed te kunnen functioneren en werken. Dus alleen suikers aanbieden (of alleen eiwitten) zal je kolonie niet veel goeds doen. Zorg er dus voor dat je 1 of 2 keer per week wat suikers, eiwitten of zaden aanbied, zoals suiker- of honingwater en bijvoorbeeld een klein insect (afhankelijk van de soort en grootte van je kolonie). Als je kolonie het voedsel niet aanneemt kun je na een paar dagen weer wat voedsel aanbieden of juist wat minder voedsel geven. Als er overtollig voedsel of afval in de buitenwereld ligt, is het verstandig om dit weg te halen, zo hou je het samen met je mieren schoon en ontstaan er geen schimmels of andere bacteriën.

Maar hoe verhuis ik mijn mierenkolonie? Mieren verhuizen is niet lastig, alleen zal het wel even duren voordat je mieren hun nieuwe nest accepteren en gaan verhuizen. Als je je mieren wat sneller wilt laten verhuizen, kan je het nieuwe nestdeel verduisteren en nest waar ze nu in leven verlichten. Zo stimuleer je je mieren om naar het nieuwe veilige nest te verhuizen.

Door deze tips hopen we dat je mierenkolonie nu extra gezond blijft en dat je nog meer bent te weten gekomen over het verzorgen van je mieren. Als je nog steeds vragen hebt over het verzorgen van je mieren kan je altijd contact met ons opnemen.

Bladsnijdersmieren vormen een snelweg van mieren met blaadjes in hun kaken. Ze lopen op een boomstam naar boven.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van mieren, maar weet u niet welke soort het beste bij u past? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste mierensoort en kolonie grootte. Bij MierenDroom, dé mierenspecialist, bieden wij verschillende aan mierensoorten aan, waaronder Messor barbarus, Lasius niger, Polyrhachis armata, Tetramorium ceaspitum en Lasius flavus. En in de toekomst voegen we nog veel meer verschillende mierensoorten toe aan onze winkel! Bij MierenDroom staan wij altijd voor u klaar, of u nu net begint met de mierenhobby of uw ervaring wilt uitbreiden. Neem vandaag nog contact met ons op om mieren te kopen en uw mierenervaring naar een hoger niveau te tillen!