Belangrijke mededeling: MierenDroom sluit op 31 maart 2024. Profiteer nu van hoge kortingen op onze laatste voorraden!

Goedkoop Mieren Kopen Als Huisdier Bij MierenDroom

Ben je op zoek naar betaalbare mieren als huisdier? Bij MierenDroom bieden we supergezonde mierenkolonies te koop aan tegen goedkope prijzen.

Ons aanbod omvat zowel inheemse mieren uit Nederland en Europa als exotische tropische mieren. Dus waar wacht je nog op? Bestel nu en wordt verrast door je toekomstige mierenervaring bij MierenDroom!

Waarom Kiezen Voor MierenDroom?

MierenDroom is dé bestemming voor mierenliefhebbers. Wij staan bekend om onze gezonde mierenkolonies en zeer lage prijzen. Bij MierenDroom geloven we namelijk dat het houden van mieren als huisdier niet duur hoeft te zijn.


Uitverkoop MierenBestel mieren voor lage prijzen over de hele wereld!

Bij ons kun je zelfs mieren kopen voor een lage prijs als je uit België, Duitsland of uit een ander land wereldwijd komt.

Dit komt door onze lage verzendkosten, goedkope mieren en wonderbaarlijke service die wij leveren. Met onze lage prijzen hoef je je dus geen zorgen te maken over je portemonnee of mieren!


Voor Welke Mierensoort Kies Ik?

Welke mieren neem ik als huisdier? Jouw ideale mierensoort kiezen kan soms overweldigend zijn, vanwege de variëteit in kolonie grootte, kleur en prijs.

MierenDroom biedt daarom betaalbare mieren aan, inclusief een levende aankomstgarantie, zodat je je favoriete mierensoort kunt aanschaffen.

Begin vandaag nog met je mierenhobby zonder je zorgen te maken over de kosten. Krijg ook snel professionele hulp bij al je vragen!


Mierenkoningin met vleugels op een blad, met als tekst op de voorkant: Jouw MierenDroom komt hier uit.
Een mier werkster op een blad van een plant, met als tekst op de voorkant: Jouw MierenDroom komt hier uit.

Creëer jouw eigen MierenDroom!

Maak je droom werkelijkheid bij MierenDroom! Wij zijn dé winkel om je eigen mierenkolonie te creëren en verzorgen. Ons assortiment bestaat uit verschillende prachtige mierensoorten die gezond zijn en waar goed voor wordt verzorgd. Of je nu de zwarte wegmier of de rode bergsteekmier wilt kopen, wij hebben jou kolonie al klaarliggen!

Hoge kwaliteit producten voor jouw mieren

Maar wat heb je nodig om mieren te houden? Bij MierenDroom vind je alles om jouw mierenkolonie groot en gezond te maken. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en zorgvuldig geselecteerd aan de behoeften van jouw mieren. Of je nu een beginnende of ervaren mierenhouder bent, op ons kun je rekenen!

Ervaring bij MierenDroom

Het bestellen van jouw eigen mierenkolonie bij MierenDroom is eenvoudig, snel en veilig. We bieden snelle verzending en een uitstekende klantenservice aan. We zorgen ervoor dat jouw ervaring met ons altijd zo soepel mogelijk verloopt!

Bent u benieuwd naar sommige ervaringen van onze klanten? Zie onze reviews op Trustpilot of Google voor meer ervaringen.

Wij zorgen er dus voor dat jij een uitstekende ervaring overhoudt aan onze service. Dus waar wacht je nog op?


Wie leven er in een mierenkolonie?

Een mierenkolonie is een goede samenwerking van verschillende mieren. Meestal bestaat een mierenkolonie uit één koningin, werksters en/of soldaten afhankelijk van de mierensoort.

Mierenkoningin (gyne)

De koningin is verantwoordelijk voor het leggen van eieren en het voortbestaan van de kolonie. Zonder koningin kan een mierenkolonie niet voorbestaan, omdat er dan geen nieuw broed bij komt.

Werkster mieren

Werksters zijn de meest voorkomende mieren in een kolonie. Ze zorgen voor het vinden van voedsel, het bouwen van het nest en de verdediging tegen vijanden. Ze verzorgen ook de koningin en het broed, zodat de koningin kan focussen op eitjes leggen.

Soldaten (majoors) 

Soldaten zijn speciale werksters die grote kaken hebben. Meestal beschermen ze de kolonie tegen indringers, of kunnen ze voedsel makkelijker naar het nest vervoeren. Maar bijvoorbeeld bij de soort Messor barbarus, kunnen de soldaten grotere zaden breken. Let wel op, want niet alle mierensoorten hebben soldaten.

Mannetjes (drones)

Mannetjes spelen alleen een rol bij de voortplanting van de koningin. Ze leven alleen slechts kort tijdens de bruidsvluchten periode. Nadat een mannetje een koningin heeft bevrucht, overlijdt het mannetje kort daarna.

Een mierenkolonie op een boomstam en stelen van een plant.

Hoe verzorg ik mijn mierenkolonie?

Het verzorgen van mieren is gemakkelijker dan je denkt. Mieren zijn zelf al heel goed in het verzorgen van zichzelf. Toch zijn er een paar belangrijke punten om te onthouden:

Het onderhouden van je kolonie

 • Zorg ervoor dat je mieren altijd toegang hebben tot schoon drinkwater om uitdroging te voorkomen. In een reageerbuis-setup hoef je geen extra water te geven. Verhuis wel altijd je mieren als het waterreservoir leeg of vuil is geworden.

  Als jouw kolonie in een nest leeft is het verstandig om een extern waterreservoir te gebruiken. Maak echter het nest regelmatig vochtig om ervoor te zorgen dat je mieren voldoende vocht krijgen.

Voedsel aanbieden en verwijderen

 • Zorg ervoor dat je mieren voldoende voedsel krijgen. Ze hebben zowel suikers als eiwitten nodig om goed te functioneren. Bied wekelijks suikerwater, honingdauw of andere zoetstoffen aan. Ook kleine insecten of zaden, afhankelijk van de soort en grootte van je kolonie.

  Verwijder overtollig voedsel en afval uit de buitenwereld om schimmel- en bacteriegroei te voorkomen.

Het verhuizen van je kolonie

 • Het verhuizen van mieren is niet moeilijk, maar je hebt er wel geduld voor nodig. De mieren moeten eerst namelijk hun nieuwe leefomgeving accepteren voordat ze verhuizen. Om het proces te versnellen, kun je het nieuwe nestdeel verduisteren en het oude nestdeel verlichten. Dit stimuleert de mieren om naar de nieuwe veilige leefomgeving te verhuizen.

   Met deze tips kun je je mierenkolonie gezond houden en snel laten groeien. Neem contact op als je nog enige vragen hebt over de verzorging van jouw mieren.

   Bladsnijdersmieren vormen een snelweg van mieren met blaadjes in hun kaken. Ze lopen op een boomstam naar boven.

   MierenDroom - De specialist in mieren!

   Wil je mieren kopen, maar weet je niet welke soort het beste bij jou past? Wij helpen je graag verder bij het vinden van de juiste mierensoort en koloniegrootte.

   MierenDroom biedt verschillende mierensoorten aan, zoals Messor barbarus, Lasius niger, Camponotus fedtschenkoi, Manica rubida en Tetramorium ceaspitum. In de toekomst voegen we nog veel meer verschillende mierensoorten toe aan onze winkel!

   Lees onze blogs om meer te komen weten over het kopen en het verzorgen van een mierenkolonie.

   Of je nu een beginner bent of je mierenervaring wilt uitbreiden, bij MierenDroom kun je altijd terecht. Neem vandaag nog contact met ons op om je mierenhobby naar een hoger niveau te tillen!